Z nami na lepše!

Objavljeno: 17.09.2019

Z nami na lepše je letos odšlo veliko otrok, ki so skrbeli, da so naši počitniški domovi vse počitniške dni pokali po šivih od veselja, smeha, živžava … Spletla so se številna prijateljstva in zgodbe, ki jih otroci nosijo v srcu. Kakšno bridko besedo ali jezen pogled je hitro zamenjal smeh in “Gremo na plažo!” ali “Pridi se igrat z nami!” in tako se je peščena ura poletja počasi iztekala …

Hoja po plaži, butanje valov ob obalo, petje in ples ob večerih, igranje najljubših iger, iskanje zaklada, raziskovanje okolice, športni turnirji, sprehodi v Poreč, Umag, na Bled, stikanje po gozdnih in morskih poteh, vragolije, ki se kar zgodijo … in številni načrtovani ter spontani trenutki so zaznamovali nekaj dni poletja tako otrokom kot tudi vzgojiteljem.

Vzgojiteljem, ki so že veliko dni pred samim letovanjem poskrbeli, da svoje možgane napolnijo z dodatnimi znanji in veščinami, srce pa je – itak! – vedno pripravljeno, da s predanostjo tik-taka v ritmu otroške navihanosti. Vzgojiteljem, ki so si vzeli čas, da so pripravili to in ono ustvarjalno ali gibalno delavnico, organizirali vse nepozabne zabavne večere, poiskali nove ideje in nadgradili stare, športni animatorji so otrok naučili plavanja in pripravili marsikatero športno igro, vsi skupaj pa so se med seboj povezali in z veliko mero energije zadihali v poletno sezono.

Vse niti pa je spretno skupaj tkal in spletal pedagoški vodja, ki je kakšno (drugim nevidno) delo opravil sam, ki je želel, da se vsak star in nov vzgojitelj dobro znajde, prijetno počuti in kvalitetno opravi svojo vlogo. S trudom in veseljem so vse niti postale močna vrv, ki bo še dolgo povezovala spomine na žive dogodivščine ali pa morda velika odeja, ki bo še dolgo grela srce tudi v teh jesenskih dneh, ko so temperature že malo nižje …

Na tem mestu pa gre zahvala in veselje ob skupnem soustvarjanju tudi našim zunanjim sodelavcem, ki so s svojim znanjem popestrili program letovanj – hvala Franciju Krevhu (Tolkalni krog), Maticu Smrekarju (Zavod Z lahkoto), Urši Vilher (Inštitut za gozdno pedagogiko), Yeremieju Pierre Noir-u za fotografske delavnice, Zdravstveno-vzgojnemu centru Bled za delavnice prve pomoči in številnim drugim, ki so kakšno uro naredili drugačno od drugih.

Vsem otrokom želimo, da bi bil vsak šolski dan nov izziv, ki bi ga s polno mero motivacije zmogli premagati. Vam dragi starši pa naj ob vsem tem ne zmanjka energije!

Ker pa odštevanje šolskih dni do novih počitnic hitreje mine, če malo pobrskamo po starih spominih uživajte ob virtualnem listanju in prebiranju člankov, ki so jih napisali naši pedagoški vodje. Več fotografij pa si lahko ogledate sami ali skupaj z otroki na naši Facebook strani.

Poletni utrinki 2019

(KLIKNI)

 

Prijava
Prijava
Domovi
Domovi
Kontakt
Kontakt