Dom EMAVS, Zgornje Gorje pri Bledu - Slovenija

Kontakt:
Dom EMAVS, Zgornje Gorje pri Bledu - Slovenija
Zgornje Gorje 65, 4247 Zgornje Gorje
04 5729 371

Dom leži v prijetni gorenjski vasici Zg. Gorje pri Bledu, od katerega je oddaljen 4 km v smeri proti Pokljuki.

Idealen je za počitnice za otroke – zimovanja in letovanja šolskih in predšolskih otrok, zimsko ter letno šoli v naravi ter druge obšolske dejavnosti (raziskovalni tabori, delavnice ipd.) za osnovne in srednje šole, priprave športnih ekip, letovanja družin idr.

Od sredine decembra do konca marca je dom namenjen šolam in vrtcem za izvedbo zimske šole v naravi oz. zimovanja predšolskih otrok, razen v času novoletnih počitnic ter šolskih počitnic, ko izvajamo zimske počitnice za otroke. Smučanje je organizirano na okoliških smučiščih v Sloveniji (Pokljuka, Mojstrana, Senožeta pri Bohinju ali Kranjska Gora) ter tujini (Tromeja, Višarje), prevoz do tja pas ski-busom, na katerem imajo otroci ves čas shranjene smuči.

Od konca marca do sredine decembra je dom namenjen dejavnostim, ki jih izvajajo vrtci in šole – letne šole v naravi, letovanja predšolskih in šolskih otrok, tabori, raziskovalne delavnice, med poletnimi počitnicami pa izvajamo tudi počitnice za otroke v hribih.

Dom razpolaga z 92 ležišči razporejenimi v 6-12 posteljne sobe z etažnimi sanitarijami ter kopalnicami.

V pritličju doma je kuhinja z dvema jedilnicama v kateri je 100 sedežev. Gostje doma imajo na razpolago TV, ozvočenje s CD predvajalnikom za izvedbo zabavnih in drugih prireditev. Večnamenski prostor je opremljen s TV-jem in se lahko uporablja kot učilnica ali igralnica.

Ob počitniškem domu je veliko otroško igrišče z igrali, improvizirano igrišče za mali nogomet in odbojko, teniško igrišče z umetno podlago, ki lahko služi tudi kot večnamenska športna ploščad. Gostje doma si lahko brezplačno izposodijo loparje za tenis, žoge za igre, igrače, idr.

Okolica počitniškega doma je zelo razgibana in zanimiva. Poleg Bleda so v bližini zanimive izletniške točke kot so: dolina Radovne, Vintgar, Pokljuška soteska, vasica Zasip in druge do katerih je mogoč dostop peš ali s kolesi. Gostje lahko uporabijo vodnik za izlete s kolesi ali sprehode v katerem so natančno opisane poti iz počitniškega doma do okoliških zanimivosti.

Na vašo željo vam pripravimo tudi program priporočljivih aktivnosti v času vašega bivanja v poč. domu.

Galerija - Dom Emavs, Zgornje Gorje pri Bledu

Zimovanja 2019 v Zgornjih Gorjah

ZIMSKA SMUČIJADA

Termin: 24.02.2019 - 02.03.2019
Otroci se bodo  v času počitnic na gorskem zraku razgibali, naučili smučanja ali pa izpopolnili smučarsko tehniko, v družbi vrstnikov in ob zabavnem večernem programu sprostili ter nabrali novih moči za nadaljnje aktivnosti. Nastanjeni bodo v počitniškem domu Emavs v Zgornjih Gorjah pri Bledu.
Smučali bodo na smučišču Tromeja (Arnoldstein), en večer je za tiste z več smučarskega znanja predvidena tudi nočna smuka. Na smučišče in s smučišča bo otroke vsak dan peljal ski-bus. Če vreme ne bi dopuščalo smučanja, bomo za otroke organizirali druge športne aktivnosti ali pa izlete z ogledi okoliških  znamenitosti.

CENA za OTROKE IN MLADOSTNIKE S STALNIM BIVALIŠČEM NA OBMOČJU MOL:
 190€ + 90€ (za srednješolce 105€) za smučarske karte  oz. vstopnine.
CENA za OTROKE IN MLADOSTNIKE DRUGIH SLOVENSKIH OBČIN: 
205€ + 90€ (za srednješolce 105€) za smučarske karte oz. vstopnine.

DNEVNE SMUČARSKE DOGODIVŠČINE

Termin: 25.02.2019 - 01.03.2019
Vsako jutro od ponedeljka do petka se bodo otroci z zbirnega mesta (garažna hiša pod dvorano Stožice, vhod 5) s smučarskimi učitelji in spremljevalci ZLRO odpravili proti smučišču (predvidoma smučišče Tromeja/Arnoldstein). Odhod iz Ljubljane je predviden ob 7.30 in prihod v Ljubljano ob 18.00.
Na gorskem zraku se bodo razgibali, naučili smučanja ali pa izpopolnili smučarsko tehniko ter se v družbi vrstnikov ob zabavnem športnem programu sprostili.

CENA: 150€ + 80€ (za srednješolce 95€) za smučarske karte oz. vstopnine v primeru slabega vremena

DNEVNE ZIMSKE VRAGOLIJE

Termin: 25.02.2019 - 01.03.2019
Otroci bodo v času zimskih počitnic vsako jutro od ponedeljka do petka z zbirnega mesta (garažna hiša pod dvorano Stožice, vhod 5)  krenili v Zg. Gorje, kjer se bodo z vzgojitelji podali zimskim radostim naproti. Pester in razgiban program bo vsak dan postregel z drugačnimi vragolijami. Odhod iz Ljubljane je predviden ob 7.30 in prihod v Ljubljano ob 18.00.
Otroci se bodo  na gorskem zraku razgibali, iskali snežni zaklad, izdelali iglu in se sprostili ob zabavnem športnem programu ter druženju z vrstniki. Vključili bomo tudi Bled in Blejski grad, Bohinj, Radovljica in izdelki iz lecta, Planinski muzej v Mojstrani, Planica, Tamar, Zelenci ipd.

CENA: 100€
Prijava
Prijava
Domovi
Domovi
Kontakt
Kontakt