Dom EMAVS, Zgornje Gorje pri Bledu - Slovenija

Kontakt:
Dom EMAVS, Zgornje Gorje pri Bledu - Slovenija
Zgornje Gorje 65, 4247 Zgornje Gorje
04 5729 371

Dom leži v prijetni gorenjski vasici Zg. Gorje pri Bledu, od katerega je oddaljen 4 km v smeri proti Pokljuki.

Idealen je za počitnice za otroke – zimovanja in letovanja šolskih in predšolskih otrok, zimsko ter letno šoli v naravi ter druge obšolske dejavnosti (raziskovalni tabori, delavnice ipd.) za osnovne in srednje šole, priprave športnih ekip, letovanja družin idr.

Od sredine decembra do konca marca je dom namenjen šolam in vrtcem za izvedbo zimske šole v naravi oz. zimovanja predšolskih otrok, razen v času novoletnih počitnic ter šolskih počitnic, ko izvajamo zimske počitnice za otroke. Smučanje je organizirano na okoliških smučiščih v Sloveniji (Pokljuka, Mojstrana, Senožeta pri Bohinju ali Kranjska Gora) ter tujini (Tromeja, Višarje), prevoz do tja pas ski-busom, na katerem imajo otroci ves čas shranjene smuči.

Od konca marca do sredine decembra je dom namenjen dejavnostim, ki jih izvajajo vrtci in šole – letne šole v naravi, letovanja predšolskih in šolskih otrok, tabori, raziskovalne delavnice, med poletnimi počitnicami pa izvajamo tudi počitnice za otroke v hribih.

Dom razpolaga z 92 ležišči razporejenimi v 6-12 posteljne sobe z etažnimi sanitarijami ter kopalnicami.

V pritličju doma je kuhinja z dvema jedilnicama v kateri je 100 sedežev. Gostje doma imajo na razpolago TV, ozvočenje s CD predvajalnikom za izvedbo zabavnih in drugih prireditev. Večnamenski prostor je opremljen s TV-jem in se lahko uporablja kot učilnica ali igralnica.

Ob počitniškem domu je veliko otroško igrišče z igrali, improvizirano igrišče za mali nogomet in odbojko, teniško igrišče z umetno podlago, ki lahko služi tudi kot večnamenska športna ploščad. Gostje doma si lahko brezplačno izposodijo loparje za tenis, žoge za igre, igrače, idr.

Okolica počitniškega doma je zelo razgibana in zanimiva. Poleg Bleda so v bližini zanimive izletniške točke kot so: dolina Radovne, Vintgar, Pokljuška soteska, vasica Zasip in druge do katerih je mogoč dostop peš ali s kolesi. Gostje lahko uporabijo vodnik za izlete s kolesi ali sprehode v katerem so natančno opisane poti iz počitniškega doma do okoliških zanimivosti.

Na vašo željo vam pripravimo tudi program priporočljivih aktivnosti v času vašega bivanja v poč. domu.

Galerija - Dom Emavs, Zgornje Gorje pri Bledu

Prijava
Prijava
Domovi
Domovi
Kontakt
Kontakt