O zavodu

Zavod za letovanje in rekreacijo otrok, katerega ustanovitelj je Zveza prijateljev mladine Ljubljana-Center, opravlja svojo neprofitno dejavnost od leta 1961 (do leta 1992 pod imenom Zavod za počitniška letovanja). Od leta 2015 je ZLRO tudi prostovoljska organizacija ter ima status organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju.

Dejavnost zavoda je organiziranje in izvajanje letovanj, zimovanj, potovanj, druženja otrok ter organiziranje in izvajanje šol v naravi in drugih vzgojno-izobraževalnih, rekreacijskih dejavnosti, ki se opravljajo v počitniških domovih.

Veliko našega časa posvetimo tudi delu s polnoletnimi mladimi, ki bi se radi preizkusili kot vzgojitelji oziroma animatorji otrok. Povabimo jih v Klub vzgojiteljev ZLRO, kjer preko različnih izobraževanj in usposabljanj, medsebojnega druženja ter izmenjave izkušenj in dobrih praks pridobijo oziroma nadgradijo znanja za delo vzgojitelja oziroma animatorja na letovanjih, zimovanjih, v počitniških varstvih, raznih prireditvah ter ostalih prostočasnih aktivnostih za otroke.

Upravljamo s počitniškimi domovi v Sloveniji (Piran, Zgornje Gorje pri Bledu) in na Hrvaškem (Poreč-Špadiči, Savudrija, Umag). Naši gostje so otroci in mladi iz cele Slovenije, z avstrijske Koroške, severne Italije, Češke, Slovaške in celo iz Rusije. Skupna kapaciteta počitniških domov je 685 ležišč, katera so v prvi vrsti namenjena otrokom in mladini do 18. leta starosti.

Prizadevamo si, da bi otrokom in mladim omogočili lepe in brezskrbne počitnice, kjer se bodo lahko sprostili in družili, obenem pa imeli možnost izbire med široko paleto zabavnih, raziskovalnih, kreativnih in športnih aktivnosti. Naša glavna prednost je sposobnost prilagajanja različnim zahtevam skupin in seveda tudi sama kvaliteta izvedbe programov.

  • Domovi v Sloveniji: Piran in Zgornje Gorje obratujeta celo leto.
  • Domovi na Hrvaškem: Poreč in Savudrija sta odprta od začetka maja do konca septembra. Umag obratuje celo leto.

Lastnik počitniških domov je Mestna občina Ljubljana.

Ideja zavoda

Osnovna dejavnost Zavoda za letovanje in rekreacijo otrok je organizacija in izvedba programov letovanj, zimovanj, taborov in ostalih obšolskih dejavnosti v petih počitniških domovih v Sloveniji in na Hrvaškem.

Trudimo se, da bi uporabnikom objektov, katere imamo v upravljanju, zagotovili nemoteno delo v okviru obveznih vsebin oz. jim ponudili široko paleto raznovrstnih programov za aktivno preživljanje prostega časa v obliki spoznavanja, raziskovanja, druženja in rekreacije.

Smo mnenja, da je naša glavna prednost sposobnost prilagajanja različnim zahtevam skupin, nenazadnje pa tudi sama kvaliteta izvedbe programov.

Podarite 1,0 % od vaše dohodnine.

Del svoje dohodnine (1 %) lahko namenite našemu zavodu, namesto da gre v državni proračun. Izpolnite obrazec na eDavki ali pa natisnite naš obrazec, ga izpolnete, zalepite in vržete v nabiralnik. Hvala za vaš dar!
Prijava
Prijava
Domovi
Domovi
Kontakt
Kontakt