VIKEND TABOR VZGOJITELJEV ZLRO

Objavljeno: 13.05.2019

VTIS IZ VIKEND TABORA

Zgornje Gorje, 10. – 11. 5. 2019

V petek nas je veselje do druženja vodilo na Gorenjsko. Naša volja, da otrokom omogočimo čim lepše letovanje, je letos ponovno vzklila v alumnih in se prebudila v novih članih med katere spadam tudi jaz.

Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec in takoj sem se zaljubila v počitniški dom, saj so nas pričakale pregrešno dobre potice in orehove rolade, da smo se okrepčali po tako doooolgi poti ;-). Kaj kmalu pa smo pričeli s poučnimi delavnicami, kjer smo se pogovarjali o tem kaj storiti v neprijetnih situacijah. Seveda smo v slogu ZLRO, primere tudi fantastično uprizorili. S pedagoškimi vodjami smo se igrali tudi igre, katere lahko sami uporabimo na letovanjih v primeru dežja. Na zadnji delavnici tega dne, smo govorili o tem, kako sestaviti večerni program in nekateri smo tudi sodelovali v programskem timu. Improvizacija je bila tega večera na vrhuncu. Skupine so se izkazale, odlično delo smo opravili povezovalci večera. Nastalo je nekaj nesramežljivih fotografij. Absolutno na letovanjih ne sme manjkati ples, zato smo skupinsko zaplesali na tesnem plesišču.

Po koncu pa spanca še nekaj časa ni bilo na obisk, saj smo še naprej v družabnem vzdušju sklepali prijateljstva.

Zjutraj se je večina vzgojiteljev zbudila s ”polno paro energije” in pripravljena na črpanje novega znanja od priznane psihologinje s katero smo govorili o motnjah pozornosti in hiperaktivnosti. Z zdravstvenim delavcem smo govorili o urgentnih ukrepih in medicinskih prijemih nudenja prve pomoči. Sledilo je še nekaj uporabnih delavnic, nato pa že pospravljanje sob in pakiranje. Da bi lažje prenesli slovo od starih in novo pridobljenih prijateljev, nam je odlična kuharica pripravila skutni zavitek. S pomočjo gorenjske dobre skute nas je pot odnesla nazaj proti Ljubljani.

 

                                                                                                                             zapisala vzgojiteljica  Neja Tekavec

Prijava
Prijava
Domovi
Domovi
Kontakt
Kontakt