Namenite svoj delež dohodnine

Objavljeno: 08.12.2020

Na osnovi zakona o dohodnini (ZDoh-2) lahko vsi davčni zavezanci 0,5 % dohodnine namenijo nekaterimi ustanovam. Davčni zavezanci zato ne boste plačali več dohodnine, ampak boste 0,5% dohodnine namesto v državni proračun namenili izbrani ustanovi.

Veseli bomo, če se odločiš prav za naš zavod – Zavod za letovanje in rekreacijo otrok. Nič te ne stane, nam pa veliko pomeni.

Zato izberi eno od možnosti:

  • A) Obrazec (DOHODNINAnatisni, izpolni in pošlji. Poštnina je že plačana.
  • B) Obrazec (DOHODNINAnatisni, izpolni in pošlji/oddaj na finančnem uradu do 31. 12. 2020.
  • C) Oddaj elektronski obrazec preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki. (Podatki: Zavod za letovanje otrok, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, davčna št.: SI46297626) 

Kje bodo sredstva porabljena?

Zagotavljamo, da bo prispevek porabljen v dobro otrok in mladih, ki se udeležujejo naših aktivnosti in programov. Zlasti nam bodo prihodki od dohodnine v veliko pomoč pri:

  • organizaciji in pripravi programov za izvedbo zimovanj in letovanj v naših 5 domovih;
  • pri izvajanju programov za vrtce in šole (vrtci v naravi, šole v naravi);
  • pri usposabljanju in izobraževanju vzgojiteljev, ki vsako leto animirajo, vodijo otroke; Vsako leto izvedemo vikend tabor in 6-10 izobraževanj, na katerih se prostovoljci – izkušeni in bodoči vzgojitelji usposobijo za svojo vlogo. Letno letovanja ustvarja preko 200 vzgojiteljev;
  • pri usposabljanju in izobraževanju pedagoških vodij, ki vsako leto vodijo in koordinirajo ekipo vzgojiteljev na letovanjih. Letno s pomočjo pedagoških vodij izvedemo 25 – 30 poletnih počitniških letovanj in zimovanj.

Za tvoj dober namen in pomoč iz srca HVALA!

Z nami na lepše!

ZLRO

Prijava
Prijava
Domovi
Domovi
Kontakt
Kontakt