150 otrok in mladih smo peljali na košarkarsko tekmo

Objavljeno: 13.10.2023

Jesenski čas nas vsako leto vrne k poletnim spominom. V letošnjem pestrem poletju pa smo ustvarili še eno prav posebno zgodbo.

Kot vsi vemo je letošnje poletje med drugim zaznamovala tudi košarka. Nas pa je konec julija presenetila novica o donaciji 150 vstopnic s strani Luka Dončić Fundacije ter Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Takoj smo zavihali rokave in obvestili starše otrok, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij ter popestrili program otrok, ki so letovali v Zg. Gorjah pri Bledu. Ekipo mladih prostovoljcev smo hitro nabrali, prijave otrok iz širše okolice Ljubljane ter iz Gorenjske pa so tudi hitro zasedle število prostih vstopnic.

V torek, 8. 8. 2023 smo organizirali avtobus za otroke iz Gorenjske ter se ob 16:30 zbrali v Stožicah. Vsak je prejel majico z logotipom Luke Dončiča, v črnih in belih majicah smo se nato prešteli po manjših skupinicah, otroci so prejeli sendvič in vodo, da smo se pred tekmo še okrepčali in pripravili na navijaško vzdušje.

Počasi se je bližal začetek tekme SLOVENIJA - ČRNA GORA, kjer je slovensko reprezentanco zastopal tudi Luka Dončič. Zasedli smo tribune, vsak je v roke dobil kozarec coca-cole, da je bil ogled še bolj prijeten, pa smo vmes "grickali" slane prigrizke. A za vse skupaj ni bilo veliko časa, saj smo potrebovali roke in naša usta za navijaške vzklike ter gibe. Bolj kot je tekma prihajala h koncu, bolj je bilo napeto ... Malo že utrujeni od dneva, smo imeli vedno več energije in moči, da smo navijali za naše košarkaše, ki so tako zabili dovolj košev, da so zmagali! 🙂

Veseli in polni pozitivnih čustev smo na koncu malo upali, da bi se lahko fotografirali z Luko Dončićem, a žal so pravila takšna, da so vsi igralci takoj odšli v garderobe. Kljub temu, da se ta želja ni uresničila, smo s pozitivnimi vtisi zapustili dvorano v Stožicah in se odpravili nazaj do mesta, kjer so nekatere že pričakovali starši in skrbniki, ostali pa so sedli na avtobus in se odpeljali proti domu.

Ekipa 25-ih mladih prostovoljcev je zelo uživala, najbolj so nam srca ogreli iskreni nasmehi, veselje ter navdušenost otrok. Seveda pa so piko na i pristavila e-sporočila staršev po končani tekmi.

"Rad bi se vam zahvalil ker ste hčerkama omogočili ogled košarkarske tekme. Bili oz. Sta se vedno navdušeni nad dogodkom. Hvala iz srca. Hvala za vse in za vaš čas. "

"V imenu obeh sinov se vam zahvaljujem za možnost ogleda tekme in enkratnega doživetja. Vrnila sta zelo zadovoljna in vesela."

"Otroka zelo vesela in zadovoljna ob tej pozitivni energiji in nad tem, da sta gledala košarko, Dončića v živo. Neverjetno, ampak resnično! Hvala Vam še enkrat od srca za ta izjemen dan"

Mi smo veseli, da so otroci odšli z nami na lepše in hvaležni Luka Dončić Fundaciji ter KZS, da so nam zaupali organizacijo ter donirali vstopnice za ogled tekme.

Se veselimo takih in podobnih sodelovanj tudi v bodoče!

ZLRO

#znaminalepše

Prijava
Prijava
Domovi
Domovi
Kontakt
Kontakt